Hur man gör den godaste Pasta Alfredon med Chicken Milanese

Maträtten Pasta Alfredo med Chicken Milanese passar till alla åldrar och alla tillfällen, både vardag och fest. Om du inte lagat den innan, se till att göra det för du kommer inte att ångra dig!

När jag och mina kompisar fick se Philippe Cohen laga denna maträtt på sin youtube, så kunde vi inget annat än att testa och laga den. Den såg otroligt god ut. Och även ganska enkel för de som inte är proffs på att laga mat, som oss. När vi sedan lagade den första gången, februari 2020 så fastnade vi och har sedan dess blivit våran paradrätt. Som sagt så passar den för alla olika tillfällen, om du så vill sitta hemma i soffan en torsdag kväll eller om du ska bjuda över vännerna på middag. Dessutom så är det en ganska vanlig smak som många gillar, och därför passar alla så himla bra. Den har det där lilla extra med pankofriterad kyckling och parmesan touchen som gör att den även passar till finare middagar. 

Detta behöver du till 2 portioner:

Chicken Milanese:

  • 2 st Kycklingbröst Fileer
  • 2 ägg
  • Vetemjöl
  • Panko ströbröd 
  • Olja

Pasta Alfredo:

  • 125 g tagliatelle
  • 50-80 g smör 
  • 1 Parmesan 
  • Pastavatten  
  • Salt

Hur du går tillväga!

  • Börja med att skiva kycklingbrösten på mitten och banka sedan ut dom med en biffbankare (eller något liknande)
  • Lägg upp 3 olika skålar med mjöl, ägg och panko ströbröd.
  • Panera sedan kycklingfileerna, lägg först i mjöl, sedan ägg och sist panko. 
  • Sätt på pastavattnet, och salta ordentligt. (Det ska vara salt som havet)

Foto: Ebba Soowik

  • Riv ungefär hela parmesanen (spara lite till topping)
  • Koka pastan och spara sedan 1-2 muggar med pastavatten. 
  • Ta en stekpanna och smält 50-80 gram smör, häll sedan i hälften pastavattnet du sparade. 
  • Lägg i pastan i smörblandningen och rör runt. 
  • Lägg sedan i parmesanen. Fyll på med pastavatten om det behövs för att göra den krämigare. 
  • Häll i ungefär 1-2 cm olja i en stekpanna. Vänta tills oljan är varm innan du lägger i filéerna. (Du kan dubbelkolla med en tandpetare, om det börjar bubbla runt tandpetaren när du känner på oljan så är den varm) 
  • När filéerna är gyllenbruna så är de färdiga. 
  • Skär upp kycklingen i mindre bitar och strö över flingsalt
  • Servera
  • Riv över parmesan eller servera med till exempel citron eller tomater

Smaklig måltid!

En tanke på “Hur man gör den godaste Pasta Alfredon med Chicken Milanese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *